Скали в морето, Кипър
Пътеводител

Къде все още е топло през октомври и ноември?

Удължете лятото на тези ваканционни места!
Дните стават все по-къси, слънцето почти не се вижда, а дъждът и вятърът се редуват. Крайно време е отново да засилим парното - или да направим като прелетните птици и да избягаме на топло! Избрахме най-добрите дестинации за пътуване, където през октомври и ноември все още е лятно и топло.
На Малта и сестринските й острови Гозо и Комино все още можете да получите добра порция витамин Д през есента - или ако не внимавате, можете дори да получите слънчево изгаряне, в крайна сметка слънцето все още грее там около 11 часа на ден и температурите все още могат да достигнат до 25 °C. Перфектната туристическа дестинация за късна лятна ваканция!
Студено Ви е и не знаете къде да отидете през есента? Какво ще кажете за отклонение до Нил или до пирамидите? В Египет все още има летни температури през октомври и ноември, дори можете да плувате в морето. Червено море все още достига температура на водата около 26°C.
Гран Канария, зеленият остров край Мароко, който всъщност принадлежи на Испания, е популярна туристическа дестинация през есента. Плажовете на Канарските острови не са пренаселени и с приятни температури за къпане все още можете да прекарате приятна лятна ваканция, особено в южната част на острова.
Остров Кипър Ви кани на почивка дори когато температурите са есенни. Все пак по-скоро го прекарайте на плажа, защото по това време в планината вече може да е по-хладно. Въпреки това, ако планирате няколко прехода, ще се чувствате много комфортно с температури около 20° C, само нощите в планините са малко хладни само с 11° C. Малък съвет: На югоизточното крайбрежие е най-топло в есенен Кипър!
В Мароко температурите могат да паднат от летни върхове до 32°C през октомври до само 21°C през ноември, тъй като Атлантическият океан може да донесе малко по-хладен бриз по това време на годината. Но времето е идеално за съчетаване на плажна почивка с разглеждане на културните съкровища! Времето все още е леко топло, което прави обиколката на забележителностите на Мароко много по-приятна.
Застраховка при пътуване в чужбина, плаж с море и лодки

Моето пътуване БАЛАНС, КЛАСИК или ПРЕМИУМ

Застраховка с адекватни медицински покрития и висока степен на защита. Изберете между три пакета!

Застраховка при отмяна на пътуване, жена с раница в лодка

Моята отмяна на пътуване

Ако не можете да пътувате по непредвидими причини, разходите за анулация ще Ви бъдат възстановени.