Пътеводител

Къде все още е топло през октомври и ноември?

Удължете лятото на тези ваканционни места!
Дните стават все по-къси, слънцето почти не се вижда, а дъждът и вятърът се редуват. Крайно време е отново да засилим парното - или да направим като прелетните птици и да избягаме на топло! Избрахме най-добрите дестинации за пътуване, където през октомври и ноември все още е лятно и топло.
На Малта и сестринските й острови Гозо и Комино все още можете да получите добра порция витамин Д през есента - или ако не внимавате, можете дори да получите слънчево изгаряне, в крайна сметка слънцето все още грее там около 11 часа на ден и температурите все още могат да достигнат до 25 °C. Перфектната туристическа дестинация за късна лятна ваканция!
Студено Ви е и не знаете къде да отидете през есента? Какво ще кажете за отклонение до Нил или до пирамидите? В Египет все още има летни температури през октомври и ноември, дори можете да плувате в морето. Червено море все още достига температура на водата около 26°C.
Гран Канария, зеленият остров край Мароко, който всъщност принадлежи на Испания, е популярна туристическа дестинация през есента. Плажовете на Канарските острови не са пренаселени и с приятни температури за къпане все още можете да прекарате приятна лятна ваканция, особено в южната част на острова.
Остров Кипър Ви кани на почивка дори когато температурите са есенни. Все пак по-скоро го прекарайте на плажа, защото по това време в планината вече може да е по-хладно. Въпреки това, ако планирате няколко прехода, ще се чувствате много комфортно с температури около 20° C, само нощите в планините са малко хладни само с 11° C. Малък съвет: На югоизточното крайбрежие е най-топло в есенен Кипър!
В Мароко температурите могат да паднат от летни върхове до 32°C през октомври до само 21°C през ноември, тъй като Атлантическият океан може да донесе малко по-хладен бриз по това време на годината. Но времето е идеално за съчетаване на плажна почивка с разглеждане на културните съкровища! Времето все още е леко топло, което прави обиколката на забележителностите на Мароко много по-приятна.
Застраховка при пътуване в чужбина

Моето пътуване БАЛАНС, КЛАСИК или ПРЕМИУМ

Застраховка с адекватни медициндки покрития и висока степен на защита. Изберете между три пакета!

Застраховка при отмяна на пътуване

Моята отмяна на пътуване

Ако не можете да пътувате по непредвидими причини, разходите за анулация ще Ви бъдат възстановени.