Приготвен пътнически куфар

Стягане на багаж за перфектната почивка - 
необходими вещи?

 

Преди да отпътувате: разпечатайте нашия "Списък на багаж" и по желание го допълнете със собствени коментари. Списъкът обхваща най-необходимите вещи, които трябва да присъстват в багажа Ви, задачи за изпълнение преди отпътуване и списък със специални съвети за пътуващи с малки деца или пътуващи с каравана.

Независимо дали планирате лятна или зимна отпуска, в хотел или мобилен дом, с нашия списък с вещи за багажа при пътуване ще бъдете улеснени в подготовката на дрехи или оборудване. Освен това имате възможност да включите индивидуални вещи и коментари в списъка.

Когато сте на път много събития остават извън Вашия контрол, но има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да подсигурите безопасността и доброто начало на Вашето пътешествие:

  1. Запознайте се предварително с изискванията и препоръките на Министерство на външните работи за пътуване в конкретната дестинация. Научете някои ключови фрази. Местните жители ще оценят усилията Ви!
  2. Подгответе копия на документите, които ще Ви трябват по време на пътуването: лична карта, паспорт, шофьорска книжка, нотариално заверена декларация за разрешение за напускане на страната на децата с единия родител, рецепти за лекарства, резервации за хотел, рент-а-кар, самолетни билети и т.н.
  3. Ако пътувате с деца, носете със себе си техни скорошни снимки, или се погрижете да направите такива с телефона си.
  4. Уведомете някой близък, че ще отсъствате от дома си и му осигурете достъп до жилището си.
  5. Не носете със себе си много скъпоценности. По възможност разпределете валутата, която носите, на няколко различни места.
  6. Ако пътувате със самолет, бъдете на летището поне 90 минути по-рано. Бъдете предпазливи към непознати. Внимавайте за крадци и джебчии в зони, в които има струпване на много хора.
  7. Заредете се с добро настроение и пристъпете към събиране на багажа.

Някои обичат да приготвят багаж, докато други отлагат това задължение до последната минута. Независимо от кой тип пътуващи сте, със съветите на Алианц Травел ще бъдете отлично подговени за пътувания до близки и далечни дестинации.

Желаем ви приятна подготовка на пътуването и незабравима ваканция! Върнете се здрави и отпочинали!