Списък за багаж, куфар с шапка отгоре му

Списъци на багаж за семейни почивки, екскурзии в Европа и почивки в чужбина!

Малки помощници за перфектна подготовка

Последното голямо препятствие преди да започнете пътуването си, е приготвянето на куфара - и това е свързано с голям стрес за повечето хора. Нашите списъци на багаж улесняват стягането на куфара и подготовката за почивката! Те обхващат най-необходимите вещи, които трябва да присъстват в багажа Ви, задачи за изпълнение преди отпътуване и списък със специални съвети за пътуващи с малки деца или пътуващи с каравана.

Независимо дали планирате лятна или зимна отпуска, в хотел или мобилен дом: С нашите списъци с вещи за багажа при пътуване ще бъдете улеснени в подготовката на дрехи или оборудване. Освен това имате възможност да включите индивидуални вещи и коментари в списъка.

Някои обичат да приготвят багаж, докато други отлагат това задължение до последната минута! Независимо от кой тип пътуващи сте, със съветите на Алианц Травел ще бъдете отлично подговени за пътувания до близки и далечни дестинации.

 

Жена с куфар и самолетни билети, преди отпътуване
Четка и паста за зъби, във форма на сърце
Самолет и куфар за ръчен багаж
Домашно куче лабрадор
Почивка на къмпинг, макет на фолксваген ван
Кола фолксваген макет
Куфар за семейна лятна почивка
Куфар за първа помощ, пътна аптека за чужбина
Две деца седящи върху куфар
Макет на самолет, портфейл, паспорт, мобилен телефон, черни очила, часовник - обурудване за пътуване в чужбина
Ръкавици за ски, зимна шапка, очила за ски, щеки
Празен бележник за попълване
 • Заключете куфара и прикрепете етикет с адрес (с домашен адрес и адрес на дестинацията Ви).
 • Обозначете куфара си с индивидуален детайл, така че да го разпознаете веднага на въртележката за багаж.
 • Опаковайте основни неща като необходими лекарства, калъф за контактни лещи и течност за съхранение, ценности и документи и Вашата застрахователна полица за пътуване в ръчния Ви багаж.
 • Запазете 24-часовия номер за спешни случаи за Вашата застраховка за пътуване в мобилния си телефон.

Когато сте на път много събития остават извън Вашия контрол, но има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да подсигурите безопасността и доброто начало на Вашето пътешествие:

 1. Запознайте се предварително с изискванията и препоръките на Министерство на външните работи за пътуване в конкретната дестинация. Научете някои ключови фрази. Местните жители ще оценят усилията Ви!
 2. Подгответе копия на документите, които ще Ви трябват по време на пътуването: лична карта, паспорт, шофьорска книжка, нотариално заверена декларация за разрешение за напускане на страната на децата с единия родител, рецепти за лекарства, резервации за хотел, рент-а-кар, самолетни билети и т.н.
 3. Ако пътувате с деца, носете със себе си техни скорошни снимки, или се погрижете да направите такива с телефона си.
 4. Уведомете някой близък, че ще отсъствате от дома си и му осигурете достъп до жилището си.
 5. Не носете със себе си много скъпоценности. По възможност разпределете валутата, която носите, на няколко различни места.
 6. Ако пътувате със самолет, бъдете на летището поне 90 минути по-рано. Бъдете предпазливи към непознати. Внимавайте за крадци и джебчии в зони, в които има струпване на много хора.
 7. Заредете се с добро настроение и пристъпете към събиране на багажа!

Желаем ви приятна подготовка на пътуването и незабравима ваканция!