Ръка която бута червен куфар

Съвети и трикове за лесно
стягане на куфара за почивки в чужбина!
 

Приготвянето на куфара е последното, за много хора досадно препятствие, преди пътуването наистина да започне! Тук ще Ви издадем няколко практични трика за следващото Ви пътуване.
Въпреки че традиционните куфари с твърд корпус предлагат най-добрата защита, те също са относително тежки. Но вече има и много по-леки алтернативи от поликарбонат, които предлагат повече място за съхранение и ви спестяват извънредни такси за тежък багаж. Уверете се, че телескопичните дръжки и колела са с добро качество.
За да избегнете големи изненади при чекиране, проверете предварително дали Вашият багаж действително е под допустимия безплатен багаж.
Списъци за багаж могат да Ви помогнат при подгодовката за пътуване. Забравяте по-малко и се концентрирате върху същественото. Особено препоръчваме тези списъци за използване на компютър или мобилен телефон, които правят предложения в зависимост от вида на пътуването. Погледнете тук, кой списък е най-полезен за Вашето пътуване.
Професионалистите в пътуванията знаят, че ако навиете дрехите си на руло, вместо да ги сгънете, всъщност ще получите по-малко смачкани дрехи. Освен това има по-малко гънки, когато куфарът е добре напълнен, а не наполовина празен.
Независимо дали пътувате за 3 дни или 2 седмици, хигиенните продукти и козметика винаги са опаковани. За кратки пътувания е препоръчително да закупите тези продукти в размери за пътуване в аптеката или да вземете мостри със себе си. Това спестява място и тегло. За по-сигурно поставете тоалетната чанта отново в найлонов плик. Това предпазва останалата част от съдържанието на куфара в случай на изтичане на шампоан или душ гел. За дезодоранти опитайте дезодориращи кремове или стикове. В сравнение с рол-он, опаковките са много по-леки, по-малки и не могат да се счупят.
Колани, бельо, чорапи, чорапoгащи и други дребни предмети пасват добре в празнините и използват оптимално пространството за съхранение. Обувките запазват формата си и не се мачкат.
Преди да тръгнете, проверете какви са удобствата в стаята ви. Има ли сешоар? Предлагат ли се халати или плажни кърпи? В този случай оставяте своята у дома, спестявайки място за съхранение и тегло.
Готово – сега пътуването може да започне! Върнете се здрави и отпочинали!