Тук ще намерите отговорите на най-често задаваните въпроси, касаещи туристическите застраховки на Алианц Травел. Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с нас чрез имейл на: service.bg@allianz-assistance.at  или позвънете на тел. +359 2 995 18 43.

ВАЖНО: Моля, уверете се, че няма забрана за пътуване или други ограничения за пътуване за Вашата дестинация, преди закупуване на туристическа застраховка. Застрахователни полици, закупени по времето на вече известна забрана за пътуване, ще имат силно ограничено застрахователно покритие, и ние Ви препоръчваме, да НЕ закупувате туристическа застраховка при тези обстоятелства. 

Не е застраховано: Не се осигурява застрахователна защита при пътуване до страни/райони, за които има издадено най-високо ниво на предупреждение (ниво 5) от МВнР.

Посоченото изключение не важи за райони/държави, за които издаденото най-високо ниво на предупреждение (ниво 5) се прилага изключително поради пандемията от COVID-19. В тези случаи ние осигуряваме застрахователно покритие за Вас, с изключение на събитията свързани с COVID-19.