Семейство в планината
FAQ

FAQs - Често задавани въпроси

Тук ще намерите отговорите на най-често задаваните въпроси, касаещи туристическите застраховки на Алианц Травел. Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с нас чрез имейл на: service.bg@allianz-assistance.at  или позвънете на тел. +359 2 995 18 43.

ВАЖНО: Поради бързото нарастване на броя държави със забрана за пътуване, моля уверете се, че няма такава забрана за Вашата дестинация и за Вашите дати на пътуване, преди да закупите туристическа застраховка. Застрахователни полици, закупени по времето на вече известна забрана за пътуване, ще имат силно ограничено застрахователно покритие, и ние Ви препоръчваме, да НЕ закупувате туристическа застраховка при тези обстоятелства. 

Не е застраховано: Не се осигурява застрахователна защита при пътуване до страни/райони, за които има издадено най-високо ниво на предупреждение (ниво 5) от МВнР.

Посоченото изключение не важи за райони/държави, за които издаденото най-високо ниво на предупреждение (ниво 5) се прилага изключително поради пандемията от COVID-19. В тези случаи ние осигуряваме застрахователно покритие за Вас, с изключение на събитията свързани с COVID-19.