Сграда в Алхамбра, Испания
Почивка в Испания

Съвети и оферти за
почивка в Испания

Фантастични пясъчни плажове, световноизвестно изкуство и култура, впечатляващи планински пейзажи и типични ястия, които имат вкус на ваканция - Испания въплъщава удоволствието и радостта от живота във всичките му аспекти. Независимо дали Барселона, ​​Мадрид или Севиля - страната на Иберийския полуостров има какво да предложи за всеки и по всяко време на годината. Посетите ли Испания веднъж, ще се влюбите в страната завинаги!
Разнообразната страна привлича любителите на природата, както и културните пътешественици или летовниците на плажа - изборът е голям! Затова събрахме нашите съвети и подходящи оферти за Вас, за да можете да се насладите на почивката си спокойно.
Красотата е част от семейството: Валенсия, „малката сестра на Барселона", по никакъв начин не и отстъпва по отношение на испанската магия. Разнообразният пристанищен град на Коста Бланка е обграден с портокалови дървета и през него минава широкото речното корито „Турия", което продължава директно до Средиземно море. Но вместо вода, тези, които търсят релакс и спортни предизвикателства, могат да преминат през този зелен басейн. На плажа на Валенсия всички поклонници на слънцето ще намерят каквото търсят!

Сърцето на града примамва с приказна архитектура. Валенсия впечатлява преди всичко със сливането на исторически стари сгради и футуристични забележителности, като Ciudad de las Artes y las Ciencias, което се превежда като "Град на изкуствата и науките". Освен музей, във внушителния модерен ансамбъл от сгради, се помещават още планетариум, океанариум, музикален дворец и клуб.

Валенсия, родината на паелята: Най-добрият начин да се потопите в испанската култура и кухня е да се разходите из стария град, който кипи от активност всеки ден. Тук ще намерите Mercado Central, една от най-големите и стари пазарни зали в Европа, копринената борса или катедралата на Валенсия със Светия Граал.
През лятото температурите в Испания могат да станат доста високи. Но различните климатични зони на страната все пак предлагат много прекрасни възможности да се насладите на лятото. Затова нашият съвет: пътувайте до атлантическото крайбрежие през летните месеци! Както в северната, така и в южната част на страната атлантическите пориви на вятъра обещават разхлаждане по време на плажна почивка.

В северната част на Испания се намира разнообразната Страна на баските. Впечатляващи скали, пясъчни заливи и реки ви предлага Бискайския залив. Идеалното време за почивка на море е между юли и септември.

Особена перла сред баските градове е Сан Себастиан. Крайбрежният град се намира на около двадесет километра от френската граница и привлича посетители с красивите си плажове и очарователна архитектура. Силните ветрове и течения превърнаха района в испанската сърф Мека, но не само за сърфистите си струва посещение в Сан Себастиан. В никакъв случай не пропускайте дегустацията на легендарните пинчоси в старите градски кръчми. Известни като тапас в останалата част на Испания, тези хапки се сервират към напитки и са най-вкусни с местно вино бланко.
Когато настъпи есента, определено трябва да посетите Андалусия в Южна Испания. Регионът, родил фламенкото, привлича пътешественици със своята наслада на живота и гостоприемство. В допълнение към впечатляващите градове Малага, Севиля и Кордоба, Гранада е особено привлекателен: градът в подножието на Сиера Невада въплъщава мавританската Андалусия и веднага хвърля магия върху туристите.

Една от най-известните забележителности в света се намира на хълма Сабика: Алхамбра е най-известната забележителност на Гранада и в същото време най-силният туристически магнит в страната. Тази великолепна мавританска кралска резиденция с райски градини привлича любителите на културата от всички краища на света. Тя е особено известна с множеството фонтани и водни съоръжения и очарова с уникалната си архитектура и игриви детайли като фрески и мозайки с плочки.
Ако искате да избягате от студените зимни месеци в Централна Европа, Гибралтар в Андалусия е идеалната дестинация. Тук, в Британската отвъдморска територия, Европа и Африка почти се срещат. Няколко други вълнуващи елемента също се събират тук и точно това прави това мултикултурно място толкова привлекателно.

Връзката между испанската и английската култура е освежаваща: червени двуетажни автобуси си проправят път през андалуските улици между палми и британски телефонни кабини. В допълнение към английската закуска и рибата с чипса, се сервират тапас и паеля, а на пазарите можете да чуете испански и английски или комбинация от двете.
Прочетете актуалната информация за Испания от МВнР и също така условията във връзка с Covid-19.
Забележителен акцент на Андалусия е Ронда: известното място с бели къщи, портокалови дървета и маслинови горички. Древният град се намира на скалисто плато във вътрешността на Андалусия и е един от най-старите градове в Испания. Но освен спиращата дъха гледка, има още много какво да се види и открие.

Ронда не е далеч от Севиля, Гранада или Малага и е идеалната дестинация за еднодневна екскурзия, ако търсите място за спокойна почивка в испанския град. Има много легенди около историята на Ронда, която датира от римляните, както примерно легендата за бандолерос, които защитават града срещу Наполеон, но също така нападат богати пътници.

Градският фестивал Fiesta de Pedro Romero, в чест на известния испански тореадор, се празнува всяка година през първата седмица на септември.

Посолство на Република България в Мадрид, Кралство Испания

Адрес: Embajada de la República de Bulgaria
travesía de Santa María Magdalena, 15, 28016 Madrid

Централа: +34 91 345 5761; +34 91 345 6651

Телефон за директна връзка с оператор в работни дни от 09:00 до 17:00 часа:
+34 91 359 7611

Дежурен телефон в извънработно време за спешни случаи: + 34 678 013 846;
Факс: +34 91 359 1201
Работно време: от 9:00 часа до 17:00 часа

Други консулства се намират в Валенсия, Барселона, Севиля.

Застраховка при пътуване в чужбина, плаж с море и лодки

Моето пътуване БАЛАНС, КЛАСИК или ПРЕМИУМ

Застраховка с адекватни медицински покрития и висока степен на защита. Изберете между три пакета!

Застраховка при отмяна на пътуване, жена с раница в лодка

Моята отмяна на пътуване

Ако не можете да пътувате по непредвидими причини, разходите за анулация ще Ви бъдат възстановени.