момичета седящи на ван на плажа
Алианц Травел журнал

Vanlife: Най-хубавите пътешествия с ван в Европа

Почивка на 4 колела!
По панорамни пътеки през най-красивите райони на Европа - приключенското пътешествие обещава свобода и много възможности, когато става въпрос за планиране на почивка. Тези, които се осмеляват да пътуват на четири колела, събират незабравими спомени. С кемпер можете лесно да откриете живописните маршрути на Европа и спиращите дъха пейзажи.

Затова сме събрали за Вас най-красивите региони и подходящи оферти за пътешествия, за да можете да се отдадете на живота с ван комфортно и безгрижно.
Вероятно най-мистичният остров в Европа е пресечен от разнообразен пейзаж и затова е създаден за пътешествие. Огромни ледници, черни пустини, водопади, вулкани и гейзери характеризират исландската природа.

Тук може да се случи строителството на пътя е спряно поради съображение за елфически селища, но пръстеновидният главен път "Route 1" на острова е проходим по всяко време и все още е магически.

За феновете на почивка с ван най-добрият начин да изследват Исландия е през околовръстния път, който минава на 1341 километра около целия остров. Проходим е за около 15 часа шофиране, но препоръчваме да планирате една до две седмици за отиване и връщане - в крайна сметка всички важни градове и много забележителности са по този маршрут.

Тръгнете от столицата Рейкявик и продължете на юг към водопада Селяландсфос и до черния плаж Рейнисфяра. От тук се продължава в югоизточна посока. Гледката на покритите с мъх каньони, както и огромната ледникова лагуна Йокулсарлон, е безценна. Точно отсреща, забити късове лед на "Диамантения плаж" хвърлят магия върху посетителите. На северния бряг можете да отидете да наблюдавате китове или да се разходите във вулканичен кратер.
Романтично пътешествие по Френската Ривиера вероятно е мечтата на много фенове на пътешествията с ван. Лазурният бряг се характеризира с повече от 150 плажа, живописни градчета и скали и е идеалният регион за къмпингуващите ентусиасти, които искат да си почиват спокойно. Всички вълнуващи места и забележителности са сравнително близо едно до друго по 230-километровия крайбрежен път. Това поддържа разстоянията за шофиране кратки и оставя повече време за дегустация на вино.

Френското средиземноморско крайбрежие на Лазурния бряг се простира от малкото градче Касис до „лимонения град“ Ментон на италианската граница. Въпреки че можете да изминете маршрута за няколко дни, оставете поне една седмица време за пътуване, за да се насладите наистина на района.

Препоръчваме да започнете маршрута в оживения пристанищен град Марсилия. След това продължете към
Сен Тропе през град Кан, известен с филмовия фестивал, до красивата Ница. Междувременно спирането в Грас, градът на ароматите, си струва: тук е роден класическият парфюм Chanel No. 5. По маршрута ще намерите идилични парцели край морето или във винарни.
Когато високите летни температури се покачат, Вие сте на правилното място в далечния север на Европа. Норвегия привлича пътници на четири колела не само заради очарователните си пейзажи, но и заради добре известното "право на публичен достъп". Имате право да ходите на див лагер, да берете горски плодове и гъби и да ловите риба навсякъде в страната без лиценз, стига да е за собствена консумация. Малкото кралство е горещ съвет за любителите на природата, където можете да пътувате до Северния нос с кемпер.

Величествен маршрут за пътешествие се намира в западна Норвегия между Берген през Бъд до Кристиансунд. Над серпентини и покрай скали и водопади, той води до един от най-красивите живописни маршрути в света: Норвежкия Атлантически път - той дори беше избран за структурата на века.
 • Пътуване с кола под наем:
  Пътуването в мобилен дом или каравана обещава удобно къмпингуване и повече гъвкавост, отколкото в палатка. Ако искате да си спестите скъпа нова покупка или ако искате първо да изпробвате пътуването с микробус, можете също да наемете кола за къмпинг. Много доставчици на коли под наем имат широка гама от VW автобуси до добре оборудвани мобилни домове и микробуси. 
 •  
 • Намерете къмпинги:
  Домът е там, където го паркирате: в кемпера винаги можете да поемете по нов път. Специални приложения за къмпинг/паркиране улесняват намирането на следващия къмпинг или място за паркиране.
 •  
 • Не оставяйте следи:
  Бумът на къмпингите през последните няколко години остави своя отпечатък, така че когато тръгвате, винаги се уверете, че не оставяте следи и пазите красивите места. Разберете какви разпоредби се прилагат в страната, в която пътувате, особено когато става въпрос за пожар. Въпреки че уютният лагерен огън е част от ваканцията на къмпинг за много пътници, той може да бъде изключително опасен, особено в южните райони, и затова често е забранен.
Застраховка при пътуване в чужбина, плаж с море и лодки

Моето пътуване БАЛАНС, КЛАСИК или ПРЕМИУМ

Застраховка с адекватни медицински покрития и висока степен на защита. Изберете между три пакета!

Застраховка при отмяна на пътуване, жена с раница в лодка

Моята отмяна на пътуване

Ако не можете да пътувате по непредвидими причини, разходите за анулация ще Ви бъдат възстановени.