САЩ Ню Йорк панорамен изглед към Манхатън

10 интересни места за посещение
­Източното и Западното крайбрежие на САЩ

Планирате пътуване до САЩ, съвсем според мотото "Go West!"? В страната на неограничените възможности има широка гама от дейности: от огромни национални паркове и разнообразни пейзажи на югозапад до големи метрополиси и карибски плажове на изток. Без значение къде е пътуването Ви, едно е сигурно: ще бъде едно незабравимо преживяване!

Една обиколка по американски магистрали, блус звучи в делтата на Мисисипи, култура и купони в "Big Apple" или спиращи дъха туристически обиколки в Rocky Mountains: когато става въпрос за пътуване, Америка наистина е страната на неограничените възможности! Размерът и огромното разнообразие на Съединените щати предлага нещо специално за всеки тип пътник. От къде да започнем?

Особено преди първото пътуване до САЩ често възниква въпросът: до източния или до западния бряг? За да улесним избора, сме приготвили десетте най-инересни места на двата района, за да можете да се насладите на почивката си безопасно и спокойно без никакви притеснения.
Route 66, Холивуд, мостът Голдън Гейт в Сан Франциско, горещи пустинни пейзажи или Големият каньон - едно пътуване през западния бряг на САЩ ще бъде незабравимо - обещано!
Най-доброто време за пътуване зависи до голяма степен от Вашата дестинация. Ето някои насоки:

Източно крайбрежие и север: между май и октомври
Среден запад: между април и май и септември до ноември
Флорида: зимни месеци
Калифорния или Хавай: през цялата година
  • Валута: 1 US Dollar (USD) = 100 Cents
  • Часова разлика: 6 часови зони от CET -6h (NY, Washington DC) до CET-11h (Hawaii)
  • Мрежово напрежение: 110/120 волта / 60 херца, плосък щепсел, необходим е адаптер.
Необходимо е да притежавате валиден паспорт и издадена виза. Актуална  информация за виза и за предупреждения за пътуване можете да намерите на уебсайта на Министерство на външните работи на България.
Добър стандарт за сигурност. Тъй като престъпността нараства, трябва да носите само малка сума в брой и максимум една кредитна карта. Също така е препоръчително да вземете копие от всички важни документи (копие на паспорт) със себе си.

Преди да отпътувате за САЩ, информирайте се своевременно за необходимите ваксинации. Препоръчва се медицинска консултация около 8 седмици преди заминаването.

Повечето болници са частни и свързаните с тях разходи, дори при дребни злополуки, могат да бъдат изключително скъпи и дори животозастрашаващи.

Няколко примера от нашата практика:

  • Стомашно-чревно кървене, САЩ / стационарно лечение (1 ден!) 56 000 USD
  • Обикновено ухапване от насекомо, САЩ / амбулаторно лечение 6000 USD
 
За да се предпазите от високи разходи, препоръчваме да сключите туристическа застраховка с международна здравна застраховка в обхвата на услугите, особено когато пътувате до САЩ.

За лекарства с рецепта се изисква медицинско свидетелство. Чешмяната вода обикновено е безопасна за пиене, макар и доста хлорирана.

На сайта на МВнР можете да намерите всички представителства.

Адрес: 1621 22nd Street, NW, Dimitar Peshev Plaza, Washington, DC 20008, USA

Тел.: +1 (202) 387-5770; +1 (202) 387-0174
Факс: +1 (202) 234-07973
Дежурен телефон за спешни случаи извън работното време: +1 (202) 387-5770

Работно време (понеделник-петък): 09:00 ч. - 17:30 ч.
e-mail: embassy.washington@mfa.bgoffice@bulgaria-embassy.org 
web: https://www.mfa.bg/embassies/usa

  • Моля, обърнете внимание, че местните условия могат да бъдат обект на краткосрочни промени и отклонения поради текущи събития и развития. Следователно Allianz Travel не поема отговорност за пълнотата на тази информация или за щети, които могат да произтекат от това.