Обединени Арабски Емирства, изглед към Дубай
Пътеводител

Обиколка на
Обединените Арабски Емирства

Открийте разнообразието!
Почитателите на красивите плажове, луксозния шопинг и пустинните приключения са на правилното място с почивка в Обединените Арабски Емирства. Между Саудитска Арабия и Оман, седем емирства във федерация съставляват Обединените Арабски Емирства, всяко бижу само по себе си. Те могат да предложат много - не само искрящия метрополис Дубай!

Събрахме най-добрите съвети за пътуване и подходящи оферти за отиване и връщане през Обединените Арабски Емирства, за да можете да се потопите в спокойна почивка с ориенталски привкус без никакви притеснения.
Периодът между ноември и април се смята за най-доброто време за пътуване за летовниците, тъй като температурите могат да се покачат до главозамайващи висоти през останалата част от годината. През по-студените месеци можете да очаквате приятни температури между 23 и 32 °C.
Най-доброто място да започнете обиколката си е в града на суперлативите: модерният метрополис Дубай Ви кани в свят на блясък и лукс, какъвто не сте виждали досега. Автоматите за "Gold-to-go" по улиците на Дубай вече не са изненадващи.

Луксозният град може да се похвали с Бурж Халифа, най-високата сграда в света на 828 метра! Точно пред него Дубайският фонтан изумява с най-големия фонтан в света. Докато над 1200 магазина могат да бъдат разгледани в Dubai Mall, един от най-големите търговски центрове на тази планета, старата част на Дубай предлага живописна мрежа от тесни улички и вълнуващи улични пазари. Традицията се смесва с модернизмът в Дубай!
Кой знае още колко време второто най-малко емирство ще остане скрито от погледа на масовия туризъм? На около час път северно от Дубай е емирството с най-малко население – Ум ал-Куейн.
На около 200 километра по-нататък е Абу Даби, който е, заедно с Дубай, абсолютен магнит за летовниците. Столицата на ОАЕ е известна с уникалната си комбинация от футуристични небостъргачи и искрящи джамии. Добрата репутация е заслужена, защото тук можете да се потопите в магическа мозайка от украсени със злато сгради, традиционни и модерни сукове и уханието на многобройни подправки.

Също така си струва да се видят Etihad Towers, които се състоят от пет кули. На платформата за наблюдение можете да се насладите на залеза с едно питие - мечта!
Дългата осем километра крайбрежна алея Corniche - "брега" - е дом на ресторанти, възможности за пазаруване и приказно поддържани градини и паркове, които предлагат прекрасна гледка към силуета на Абу Даби.

Срещу Corniche е реконструираното село-музей Heritage Village, където можете да предприемете пътешествие назад във времето до традиционното ежедневие в пустинята преди петролния бум или да се потопите директно в работилница за керамика или тъкане.
  • Местна валута: 1 Дирхам (AED) = 100 Филс
  • Часова разлика: CET + 3 часа
  • Мрежово напрежение: 240 волта/50 херца променлив ток. Дубай: 220 волта/50 херца. 3-щифтови щепсели за Обединеното кралство (изисква адаптерни щепсели)
Българските граждани не се нуждаят от предварително издадена виза за Обединени Арабски Емирства с цел туризъм или кратко посещение. Задграничният Ви паспорт следва да бъде валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването.
 
Актуална информация за виза и за предупреждения за пътуване можете да намерите на уебсайта на
Министерство на външните работи на България.

Нивото на хигиена на медицинските заведения в Обединените Арабски Емирства е добро. Въпреки това,  препоръчително е да вземете със себе си собствен комплект за първа помощ.

За използването на медицинските центрове е необходимо пътуващите да разполагат с предварително сключена медицинска застраховка. В противен случай  разходите трябва да се покрият на място.

Има пустинен климат с максимални температури до 50 градуса, силно се препоръчва адекватна хидратация и слънцезащита. Не се препоръчва използването за питейни цели на вода от чешмата.

Около 8 седмици преди пътуването трябва да се консултирате с вашия лекар относно препоръчителните ваксинации.

Забележка: Важно е да се информирате за местните разпоредби, преди да започнете пътуването си! Вземете предвид религиозните, културните и социалните обстоятелства.

Адрес:
Al-Nahayan Camp Area,
Jafn Street, Villa 6,
Abu Dhabi, P.O.Box 73541

Телефон:
00971 2 6443381; 00971 2 6443383; 00971 2 6443384

EmailEmbassy.Abu.Dhabi@mfa.bg

  • Моля, обърнете внимание, че местните условия могат да бъдат обект на краткосрочни промени и отклонения поради текущи събития и развития. Следователно Allianz Travel не поема отговорност за пълнотата на тази информация или за щети, които могат да произтекат от това.