Travel bucket list:
На къде да пътуваме?

10-те най-велики приключения на най-красивите места в света!
Пандемията твърде дълго ни попречи да пътуваме, но и ни даде повече време да мечтаем и да правим планове. Сега е моментът да превърнем мечтите си в действия! Затова сме съставили най-добрия "Bucket List" за пътуване за Вас.

Избрахме някои от най-красивите места и най-впечатляващите дейности по света, за да направим следващото Ви ваканционно пътуване незабравимо. Ето нашия топ 10 списък, който всички фенове на приключенията трябва да изпълнят веднъж в живота си:
Феновете на приключенските ваканции няма да могат да избегнат пътуване до Колумбия. Малко преживявания са по-вълшебни от преход през колумбийската тропическа гора. Едно диво каране по най-дългия зиплайн в страната, започващ от La Ceja близо до Меделин, осигурява специално изживяване. Насладете се на гледка от птичи поглед към гъста джунгла, водопади и естествени басейни!

Тюркоазени вълни, карибски плаж-мечта и прасета за спътници в плуването: В рая на Бахамските острови пътешествениците могат да имат необичайно преживяване на остров Биг Мейджър Кей. На Pig Beach имате възможност да се пльоснете в кристално чистата вода с доверчиви малки прасенца - едно незабравимо изживяване!

Оставете се да бъдете заразени от любовта към традиционните балийски ритуали! Между ароматни цветя, цветни дрехи и звуците на гамелан музика, можете да се потопите в мистериозните храмови празници в Бали, Индонезия. В Бали има безброй празници.

Червени пясъчни дюни, причудливи скални образувания и оазиси: йорданската пустиня Уади Рум впечатлява и в световноизвестния филм «Лорънс от Арабия». Посетителите никога няма да забравят офроуд шофирането през пустинята, залеза и необикновената тишина по време на една нощ в бедуински лагер!

Не може да бъде по-романтично: светещият планктон по плажовете на Малдивите позволява на нощните сови да се потопят в приказен свят. Между юли и февруари морето блести от малки същества. Най-добрият начин да се насладите на този магически природен спектакъл е по време на нощен тур с каяк на островите Mudhoo, Vaadhoo или Rangali.

Приключение в бялата зимна земя: Разходка с кучешка шейна в Лапландия е уникално преживяване, което всеки трябва да опита поне веднъж. Покрай покрити със сняг дървета и замръзнали езера, между задъхани хъскита и с мразовит въздух на лицето – какво по-хубаво? И с малко късмет можете да бъдете завладени от спиращото дъха Северно сияние.

Това са впечатления сякаш от далечна планета - силата на природата на активен вулкан е огнено изживяване. Вулканът Стромболи на Еолийските острови близо до Сицилия определено си заслужава да бъде посетен. Можете спокойно да се любувате на природния спектакъл от платформа в планината.

  • Нашият съвет: В тъмното червеното сияние на лавата е особено впечатляваща гледка.
Гмуркане с шнорхел или гмуркане между две континентални плочи: Пукнатината Силфра в националния парк Thingvellir в Исландия е един от най-популярните региони за гмуркане с шнорхел в света. Между северноамериканската и европейската плоча кристално чистата топена ледникова вода ви кани в уникален подводен свят.
Водата тук е толкова чиста, че видимостта е над сто метра.

3500 метра надморска височина, десет милиарда тона сол и спиращо дъха изживяване: най-голямото солено езеро в света, Салар де Уюни, се намира във високите части на Боливия. Хиляди фламинго идват на това място, за да се насладят на този сюрреалистичен природен феномен.

От Уюни можете да пътувате с офроуд превозно средство в блестящия бял и кристален природен пейзаж и да погледнете привидно безкрайните простори.

Вероятно най-лудият фестивал в света се провежда всяка година в пустинята на Невада: The Burning Man Festival. Около 70 000 души от цял ​​свят, от всички възрасти и с различни мирогледи се събират тук в края на август, за да се отдадат на изкуство, купони и себеоткриване.

В допълнение към арт инсталациите, луксозните костюми и концертите, изгарянето на гигантска кукла е връхната точка на пустинния фестивал - пътуване в друго измерение!