Лято във Венеция, жена с розова шапка
Италия

Почивка в Италия
съвети и оферти за пътуване!

Италия е една от най-популярните дестинации за почивка и ваканция. Страната на доброто вино, вечният град Рим, райските острови Сардиния и Сицилия - почивката в Италия винаги е добра идея! Ето защо тук сме събрали съвети за пътуване и подходящи застрахователни оферти за следващото ви пътуване до Средиземноморската страна, така че да прекарате една безгрижна и надеждно застрахована ваканция!

Италия има какво да Ви предложи, през всеки сезон!

Било то пътуване до Венеция за карнавала или посещение на брега на Амалфи през пролетта, когато цъфтят лимоните или почивка през лятото на плажовете на Калабрия или обиколка през есента за гроздобера в Тоскана: Италия е невероятно богата на интересни локации и винаги си струва да се посети! Без значение дали планирате ваканция на континенталната част на Италия или почивка на италиански остров като Елба, Капри или Мурано.

Прочетете
актуалната информация за Италия от МВнР
и същто така условията във връзка с 
Covid-19.
В Италия има много красиви плажове и за кучета - често наричани "бау плаж" - където нашите четириноги приятели могат да се освежат в италианското море по време на почивката. Такива плажове, подходящи за кучета, са обозначени със специални знаци в Италия. В някои райони на плажовете има табели указващи забрана за кучета, които табели обаче често се отнасят само за основния сезон. Тоскана е един от регионите с най-много кучешки плажове в Италия!
Всеки с деца вероятно е чувал за семейна почивка на езерото Гарда. Красивите пясъчни и плитки плажове са идеални за семейна почивка. Около езерото са разположени крайбрежни градчета с богата история и култура. Езерото Гарда също може да предложи разнообразна активна почивка. Не напразно това италианско езеро е една от най-популярните ваканционни дестинации за семейства, защото наистина има по нещо за всекиго.

Посолство на Република България в Италия
Адрес: Via Pietro Paolo Rubens, 21, 00197 ROMA
Телефон:
+39 06 322 46 40
+39 06 322 46 43
Факс: +39 06 322 61 22

Дежурен денонощен телефон: +39 349 492 7764 

Консулска служба: +39 6 360 04367

Моето пътуване БАЛАНС, КЛАСИК или ПРЕМИУМ

Застраховка с адекватни медицински покрития и висока степен на защита. Изберете между три пакета!

Моята отмяна на пътуване

Ако не можете да пътувате по непредвидими причини, разходите за анулация ще Ви бъдат възстановени.