Почивка в Гърция, изглед към морето
Почивка в Гърция

Съвети и оферти за
почивка в Гърция

Бели пясъчни плажове, тюркоазено море, маслинови горички и приказно красиви планински пейзажи - Крит, Родос или Санторини: Гърция привлича с многоликите си острови и всеки от тях е космос сам по себе си. Неслучайно тази гостоприемна страна е една от най-популярните туристически дестинации на Средиземноморието. Но Гърция може да предложи много повече от острови!
Гърция си заслужава да бъде посетена по всяко време на годината! Събрали сме съвети за пътуване до най-красивите дестинации и подходящи оферти за почивка в Гърция, за да можете да пътувате спокойно и безопасно без никакви притеснения.

С разцъфването на пролетта се открива и туристическият сезон в Гърция. Мекият климат и по-слабо населените плажове са само някои от предимствата за пътуващите през пролетта.

Каламата, динамичният пристанищен град на Пелопонес, вероятно е известен на мнозина със световния си износ на маслини. Но освен кулинарните изкушения и великолепната планинска панорама, Каламата предлага и много други интересни неща.

От града има директен достъп до плаж, който е награждаван за качество на водата. Ако искате да се потопите в мистичната история на Гърция вместо в морето, можете да го направите в историческия център на стария град. Археологическият музей в центъра на града гарантира пътуване назад във времето до византийската епоха. Малко по-далеч от центъра се намира обширен пазар. Освен на световноизвестните маслини тук можете да се насладите и на много други деликатеси от регионалното производство. 

За еднодневна екскурзия задължително посетете живописния град Корони. Бившето рибарско селище се намира на около петдесет километра от Каламата и в него се намира исторически замък. Романос също е само на един хвърлей разстояние. Мястото е известно с плажа Войдокилия, който е във формата на гръцката буква Омега.

Тасос, най-северният остров в Гърция, е и най-зеленият. "Зеленият изумруд" дължи прозвището си на буйната растителност и девствените си пейзажи. Кристално чистите води на Егейско море предлагат приятно забавление за къпане през горещите летни дни. Любителите на природата и на пешеходния туризъм ще отрият гъсти борови гори, извори и потоци, които се простират по високите планини до фините пясъчни плажове. На Тасос туристите могат да се оттеглят в уединени заливи или да открият безлюдни села по време на разходка.

Не изпускайте гостоприемството и кулинарните изкушения на таверните в планинските села! Специалитети като сузукакия, кефтеди или специално приготвено сирене фета чакат да бъдат изядени! Като аперитив на острова, в допълнение към узото и подобно на него, хората обичат да вдигат тостове с ципуро. Ямаш

Въпреки че Вашата ваканционна мисия може да е релаксация - Джеймс Бонд вече е бил тук на смъртоносна мисия, и то през 80-те години на миналия век. Става дума за един почти невероятен природен пейзаж, който в някакъв момент е трябвало да бъде открит като филмов декор: плаващите манастири на Метеора.

В миналото гръцките православни манастири Метеора са били предназначени за уединение за молитва и медитация и са били практически недостъпни пеша. Монасите и техните вещи са били вкарвани в комплексите от долината. Днес уединението е отминало; шестте манастира, които все още функционират, живеят от туризма.

  • Нашият съвет за посещението Ви: Най-добре е да посетите този обект на световното наследство на ЮНЕСКО извън активния сезон и колкото е възможно по-рано през деня, за да избегнете наплива на туристи. 

Той е не само красив, но също така има класа и култура: полуостров Пелопонес граничи с континенталната част на Гърция на югозапад и освен с плажове впечатлява с древни разкопки и руини. От всички гръцки региони "палецът и трите пръста" се намират най-далеч в Средиземно море.

През лятото температурите тук могат да достигнат 40 градуса. Ако сте планирали дейности, различни от къпане, препоръчваме ви да посетите острова през месеците от октомври до декември. Освен това не е нужно да споделяте всички очарователни гледки с други любители на пътуванията.

Прочетете  актуалната информация за Гърция от МВнР и също така условията във връзка с  Covid-19.

Това гръцко бижу все още се намира под радара на туристическите потоци: остров Скирос в Северните Споради е идеалното място за любителите на Гърция, които копнеят за тишина и спокойствие, далеч от масовия туризъм. С кола можете да разгледате острова и неговите красоти само за няколко часа. 

В допълнение към боровите гори и пясъчните плажове ще се сблъскате с една особеност, която няма да видите никъде другаде: Пони от Скирос - дребни животни, които не е разрешено да се изнасят. Типични за Скирос са и очарователните кафенета край морето с платформи, от които можете да скочите директно във вълните. В таверните се сервират гръцки специалитети и ястия с омари. 

Посолство на Република България в Гърция

Адрес: 33 Α, Stratigou Kallari Str., 154 52 Paleo Psychiκo, Athens, Greece

Дежурен директен телефон: +30 210 67 48 107
Телефонен секретар и оператор:  +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106
Дежурни телефони в извънработно време: +30 210 67 48 105, 106, 107
Мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220
Факс:.+30 210 67 48 130

Работно време: 08:30 – 16:30 ч.
E-mail: embassy.athens@mfa.bgembassbg@otenet.gr

 

Застраховка при пътуване в чужбина, плаж с море и лодки

Моето пътуване БАЛАНС, КЛАСИК или ПРЕМИУМ

Застраховка с адекватни медицински покрития и висока степен на защита. Изберете между три пакета!

Застраховка при отмяна на пътуване, жена с раница в лодка

Моята отмяна на пътуване

Ако не можете да пътувате по непредвидими причини, разходите за анулация ще Ви бъдат възстановени.