Флорида, Слънчевият щат между Мексиканския залив и Атлантическия океан на източния бряг, е чудесна смесица от американска и латиноамериканска култура. Далеч от Дисниленд, Саут Бийч и други клишета, Флорида има много повече да предложи. Но най-важното нещо, което научих във Флорида е, че алигаторите наистина могат да дебнат зад всеки ъгъл - както казват жителите на Флорида:
"If there's water, there's a Gator"
Във Флорида температурата за къпане в океана е подходяща през цялата година! Вече изкарах Коледа там "под палмите" и всеки ден плувах в океана. Рядко имах нужда от топъл пуловер – а когато имах, беше предимно на закрито: защото ако нещо е популярно във Флорида, това е разхлаждащ климатик!

Но през лятото може да стане наистина горещо. Поради влажния климат и високите температури въздухът може да се почувства много задушаващ и дори кратките, но силни тропически дъждове, не охлаждат. Това време може добре да се прекара и на плажа, защото винаги духа свеж бриз от океана.

Може да стане наистина ветровито през сезона на ураганите, който продължава половин година от юни до края на ноември. Въпреки това може да си струва за склонните към риск ловци на добри оферти, тъй като цените на пътуването могат да бъдат малко по-ниски през това време. Но определено не бих препоръчала периода от август до октомври, през тези месеци вероятността от ураган е най-висока и също е много дъждовно.
Любимият ми град във Флорида е Маями. Там няма да намерите класическа Америка - вместо това ще намерите оживен град със силно латино влияние, който също е оформен от културата на Хаити. Има квартали като Малката Хавана и Малкото Хаити. Но градът също е много разнообразен от гледна точка на архитектура. В Корал Гейбълс къщите напомнят дизайна на испанско селище на художници, а в Маями Бийч има известните сгради в стил Арт Деко, които добиха голяма популярност чрез филма Маями Вайс.

Едно пътуване на юг до Флорида Кийс определено си заслужава! Ключовете са верига от офшорни острови, а последният остров, Кий Уест, също е дом на най-южната точка в Съединените щати. "Key Lime Pie" е известен там, пай с лайм, направен от "key"-лаймове, които са по-малки и по-сладки от обикновените лаймове и растат само там.
 
Хората, които живеят в Кийс целогодишно, са развили собствен манталитет на много спокоен живот. Особено в Кий Уест животът е пъстър и има много празници. Като цяло Флорида Кийс не може да бъде описан по-добре от това: слънчев рай с хипи привкус!
Има толкова много неща да се правят във Флорида, че дори не знам откъде да започна. Но има няколко приключения, които не бива да пропускате - защото иначе не сте били "точно" там! Това са моите най-добри съвети: