Лондон скайлайн с Биг Бен
Пътеводител

Лондон, бейби!
Пътешествие в сърцето на рокендрола

Най-добрите съвети за пътуване в Англия и в британския метрополис Лондон
Крясъци на радост от футбола в Манчестър, потапяне в музикалната вселена на Бийтълс в Ливърпул или пътешествия из крайбрежните пейзажи. Англия знае как да играе с емоциите на своите посетители. В най-голямата страна на Обединеното Кралство Великобритания миналото е постоянен спътник на пътуващите. Балансът между оживеното съвремие и световноизвестното минало може да се преживее особено добре в Лондон - градът на рокендрола.
Като идеална дестинация за кратко пътуване, Лондон предлага на своите посетители разнообразна смесица от култура и история. Независимо дали става въпрос за разходка из модерния квартал Нотинг Хил, разходка с "London Eye" или съвети за най-добрите квартали за нощен живот в града: ние сме събрали нашите 10 най-важни забележителности в Лондон, за да можете просто да си съберете багажа и да тръгнете. Лондон Ви зове!

Ако искате да се откъснете от шума и суетата на града, можете да посетите някои от най-великите места в света от Лондон само за няколко часа. Например, можете бързо да стигнете до скалните образования Седемте сестри, Уиндзор или студията на Хари Потър! Но следните екскурзии заслужават особено внимание:

  • Валута: 1 Паунд стерлинг (GPB) = 100 Пенса
  • Часова разлика: CET - 1 час
  • Мрежово напрежение: 230 Volt, щепсел с три контактни щифта (необходим е адаптер).
За краткосрочно пребиваване (престой до 6 месеца)  не е необходима виза за влизане в Обединеното кралство. Актуална информация за виза и за предупреждения за пътуване можете да намерите на уебсайта на Министерство на външните работи на България.

Здравеопазването е на Европейски стандард. За да избегнете високи финансови разходи, препоръчваме да се сключи туристическа застраховка за пътуване.

Преди да отпътувате, информирайте се своевременно за необходимите ваксинации. Препоръчва се медицинска консултация около 8 седмици преди заминаването.

Адрес: 186-188 Queen’s Gate, London SW7 5HL, UK

Тел.: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400;
Факс: +44 20 7584 4948

Дежурни телефони в извънработно време: + 44 20 7 5813144; + 44 20 7 5849400
E-mail: embassy.london@mfa.bg

  • Моля, обърнете внимание, че местните условия могат да бъдат обект на краткосрочни промени и отклонения поради текущи събития и развития. Следователно Allianz Travel не поема отговорност за пълнотата на тази информация или за щети, които могат да произтекат от това.