Канадско езеро Морейн

Екскурзия до Канада
- най-добрите съвети за пътуване!

Диви природни пейзажи от Роки Маунтинс до Нюфаундленд: обиколката на Канада обещава един акцент след друг! Канада се смята за място на копнеж и страна на суперлативи. Дори животинският свят е голям. Мечки, лосове и китове кръжат в този естествен скъпоценен камък. Есенната игра на цветове е особено великолепна между средата на септември и края на октомври. Тогава Сиромашкото лято привлича ентусиазирани посетители от всички краища на света.

Събрахме най-красивите места за пътуване до Канада, за да можете да отидете на почивка безопасно и спокойно.
На феновете на приключенските пътувания и дейности на открито определено ще им хареса тук! Езерата са кристално чисти, горите са гъсти, планините са впечатляващи. Но семействата и туристите, които се интересуват от култура, също са на правилното място в западната част на страната, тъй като тя впечатлява със своето разнообразие.
Обиколка през източна Канада до провинциите Онтарио и Квебек предлага прекрасна комбинация от културни градски пътувания и великолепни природни изживявания. Особено в източните райони френският език е по-силно представен и европейското влияние е видимо.
  • Валута: 1 канадски долар (CAD) = 100 цента
  • Часова разлика: Множество часови зони от CET -5h (източно крайбрежие) до CET -9h (западно крайбрежие)
  • Мрежово напрежение: 110/120 волта променлив ток, плосък щепсел, необходим е адаптер
Най-доброто време за пътуване до Канада зависи до голяма степен от Вашата дестинация. По принцип месеците от юни до септември се считат за типични летни месеци за пътуване. През септември и октомври можете да се насладите на известното сиромашко лято с неговото меко време и типичното интензивно оцветяване на листата в източна Канада.
Не е необходима виза за влизане и пребиваване в Канада до 6 месеца с цел туризъм. Изисква се обаче „Електронно разрешение за пътуване“, накратко ETA, за което може да се кандидатства онлайн. 

Нивото на здравеопазването е добро. Поради изключително високите разходи за медицинско лечение е препоръчително да сключите туристическа застраховка с международна здравна застраховка.

Пример от 24-часовия спешен център на Allianz Travel: Инфаркт в Канада
Имплантиран дефибрилатор е показал аритмии вследствие на инфаркт. Нашият екип от лекари незабавно се свърза с нашия клон в Канада. Пациента се оперира по спешност на място. Allianz Travel възстанови разходите за цялото необходимо болнично лечение в размер на 126.638,- Евро.

 

Посолство на Република България в Отава
Адрес: 325 Stewart Street, Ottawa, Ontario, K1N 6K5, Canada
Телефон: +1 613 789 3215

Генерално консулство на Република България в Торонто
Адрес: 65, Overlea blv. Suite 230, Ontario М4Н 1Р1, Toronto
Телефон: +1 416 696 24 20, +1 416 696 27 78

 

  • Моля, обърнете внимание, че местните условия могат да бъдат обект на краткосрочни промени и отклонения поради текущи събития и развития. Следователно Allianz Travel не поема отговорност за пълнотата на тази информация или за щети, които могат да произтекат от това.