Кенгура в Австралия

На екскурзия в Австралия!

Пътешествие под екватора - пътуване до "Down Under"

"Down Under" или "Долната земя" често се намира най-горе в списъците за мечтани дестинации на повечето пътешественици! Искаме да отидем на почивка там, където коалите и вомбатите си казват лека нощ, а сърфирането е начин на живот. Широките плажове, модерните пристанищни градове и изключителната флора и фауна правят Австралия място за копнеж.

Както винаги, събрахме най-добрите съвети и най-красивите ваканционни дестинации за обиколка в Австралия, така че да можете да пътувате безгрижно и безопасно на релаксираща почивка.
По принцип в Австралия си струва да пътувате през цялата година! Въпреки това, континентът се простира в различни климатични зони, така че най-доброто време за пътуване до Австралия зависи от това коя област искате да посетите. Пътуващите през австралийския континент трябва да очакват дълги периоди на топлина и суша.
  • От Мелбърн си струва да пътувате с ферибот или самолет до най-големия остров в Австралия: флората и фауната на Тасмания са невероятни.
  • Перфектната вълна: Можете да намерите модерна сърф култура и перфектни плажове в най-известното място за сърф на източния бряг: Байрън Бей.
  • Валута: 1 австралийски долар (AUD) = 100 цента
  • Часова разлика: CET +9h (източно крайбрежие) или +7h (западно крайбрежие)
  • Мрежово напрежение: 240/250 волта променлив ток, 50 херца, три-пинов плосък конектор
В Австралия в допълнение към валиден паспорт (минимум 6 месечна валидност след датата на влизане в страната ) е необходима входна виза под формата на електронно разрешение за влизане („eVisitor“).
Съществува повишен риск за здравето, свързан с болести, пренасяни от комари, като треска от денга (особено в Северен Куинсланд, включително Кернс и островите Торес) и вируса на река Рос. Лаймската болест може да се предава и от кърлежи. Препоръчително е да използвате подходяща защита от насекоми. Препоръчва се и адекватна слънцезащита, тъй като дори при подходящи температури интензитетът на слънчевата радиация може да бъде много висок (озонови дупки).

При пътуване до Австралия се препоръчват ваксинации от утвърдения план за ваксиниране като дифтерия-тетанус-коклюш-полиомиелит, MMR, грип (сезонен), варицела, пневмокок и хепатит A/B. Като се вземат предвид регионалните епидемиологични и/или индивидуални характеристики, допълнителни ваксинации може да имат смисъл.

Здравната система в Австралия отговаря на европейските стандарти. Препоръчано е сключването на здравна застраховка при пътуване, особено за избягване на високи разходи за спешен медицински транспорт. Туристическите застрахователни полици на Allianz Travel с международна здравна застраховка Ви позволяват да бъдете транспортирани при спешни случаи обратно до Вашата страна, ако това е необходимо от медицинска гледна точка.

Адрес: 29 Pindari Crescent, O’Malley, Canberra, ACT 2606
Пощенски адрес: P.O.Box 6096 Mawson, ACT 2607 Canberra, Australia
Телефон: +612 62869700, +61405897664
Факс: +612 62869600
Телефон за спешни случаи: +614 38 005 187

Консулска служба:
Тел.: +612 62869700
Факс: +612 62869600
E-Mail: Embassy.Canberra@mfa.bg

 

  • Моля, обърнете внимание, че местните условия могат да бъдат обект на краткосрочни промени и отклонения поради текущи събития и развития. Следователно Allianz Travel не поема отговорност за пълнотата на тази информация или за щети, които могат да произтекат от това.