абстрактна цветна картина
Алианц Травел  журнал

5-те най-луди музеи по света!

Тези любопитни музеи си заслужава да бъдат посетени!
Лувърът в Париж или Метрополитън музея в Ню Йорк – тези световноизвестни музеи със сигурност си заслужава да бъдат посетени, но една културна екскурзия не винаги трябва да остава в класическата обстановка. Ако по време на почивка музейната култура Ви се струва твърде суха, препоръчваме Ви едно пътуване до най-лудите музеи в света.

Подбрахме за Вас най-странните изложби от цял ​​свят, за да можете да пътувате не само до други страни, но и до други светове.
Този музей има много специален дрескод: плавници и шнорхел! Британският художествен артист Джейсън де Кайрес Тейлър буквално потапя любопитните посетители в друг свят. В подводния музей "Museo Subacuático de Arte" (MUSA) във водите на Канкун можете да се гмурнете сред магически фон от потопени скулптури или да ги откриете от лодка със стъклено дъно.

Този мистичен свят с 500 обекта се представя на полуостров Юкатан в Мексико като най-голямата арт инсталация в морето. Можете да се любувате на стотици човешки фигури на дълбочина от три до шест метра в този Националален морски парк. Всяка от статуите е уникална и представя член на рибарската общност от родината на артиста.

Между другото, MUSA не е единствената подводна арт инсталация. Можете да намерите още творби на този артист във Великобритания или Гренада.
Музеите обикновено са пълни с най-великите произведения на изкуството в световната история, но не и този. Всъщност "Museum of Failure" (MOX) - "Музеят на провала" - в Калгари, Канада, преследва обратното.

Настолна игра с Доналд Тръмп, парфюм на Harley Davidson или маска за лице, която излъчва малки електрически удари, за да стегне кожата – Музеят на провала показва великолепна комбинация от 130 неуспешни продукти.

Какво ще кажете за Coca Cola с вкус на кафе? Или специaлно устройство за Twitter в ерата на смартфоните? Или много, много бавна спортна кола: DeLorean, колата с врати като крила на чайка, се издигна до култов статус благодарение на ролята си във филма „Завръщане в бъдещето“, но тя освен това беше и истинска катастрофа на четири колела. Apple, Amazon, Nintendo – множество провали на известни марки са увековечени тук и показват, че пътя на великите също е осеян с камъни.
Град Зугарамурди в Северна Испания се смята за сцена на окултна дейност и е известен с изгарянето на вещици през Средновековието. Зугарамурди, в западното подножие на Пиренеите, е идеалното място за тези, които искат да се потопят в мрачния фантастичен свят на дяволи и вещици. Ето защо не е изненадващо, че музеят на вещиците "Museo de las Brujas" се намира точно тук.

Митове и легенди за летящи жени, говорещи кози и сатанински сблъсъци доведоха до най-големите процеси на вещици в световната история в близкия град Логроньо. Присъдите завършват със смъртта на десетки невинни, които са почетени в музея.
Казина, партита, неонови надписи - Лас Вегас е известен с пищния си нощен живот. Много туристи са привлечени от цветните светлини, които изграждат града в пустинята Невада. Само гледката на блещукащите хотели и атракции кара пулса Ви да се ускорява - във въздуха се носи вълнение.

В никой друг град границата между успеха и загубата не е толкова близо, колкото тук. Ако хотели или ресторанти са затворени или реновирани, техните флагмани получават нов дом: Музеят на неона.

Тази атракция все още е истински таен съвет и следователно не е пренаселена. На територията в края на ивицата на Лас Вегас можете да се насладите на множество гигантски стари неонови светлини от различни ресторанти, казина и хотели.
На вниманието на феновете на ужасите: Тихия град Уиклоу, който е рай за туристите, се намира на източното крайбрежие на Ирландия и предлага индийски скулптурен парк, който обещава да ви накара да настръхнете. Разположен на около час път с кола от Дъблин, частният парк включва скулптури от тъмен гранит, разположени сред гористи местности с малки езера.

Измършавял Буда, давещ се лодкар или човек, разкъсан на две половини, който крещи: арт паркът също отваря зловещите си порти за деца, но категорично не препоръчва семейни разходки.

Тук, където Шива и Ганеш се гледат в очите, се казва, че пътешествениците намират пътя към духовното просветление, точно както техният основател някога се е осмелил да направи в Индия. Роден в Берлин, Виктор Лангхелд е вдъхновен да построи тази стая за медитация след пътуването си. Victor's Way би трябвало да предлага спокойствие и релакс, но за мнозина предлага зловещи чувства на любопитство и щастие.
Застраховка при пътуване в чужбина, плаж с море и лодки

Моето пътуване БАЛАНС, КЛАСИК или ПРЕМИУМ

Застраховка с адекватни медицински покрития и висока степен на защита. Изберете между три пакета!

Застраховка при отмяна на пътуване, жена с раница в лодка

Моята отмяна на пътуване

Ако не можете да пътувате по непредвидими причини, разходите за анулация ще Ви бъдат възстановени.