Онлайн застраховка

От какво ви предпазва туристическата застраховка?

Само един миг невнимание може да вгорчи Вашата почивка. Не оставяйте нищо на случайността, а се отдайте на заслужен отдих със застраховка при пътуване от Алианц Глобъл Асистанс.

В случай на заболяване по време на престой в чужбина

Разболяване по време на престой в чужбина, би могло да излезе доста скъпо без подходяща застраховка при пътуване, дори и в рамките на Европейския съюз. Европейската здравна карта покрива само спешно медицинско лечение, но не и допълнителни услуги, като спасителни операции или медицински транспорт към родината, загуба или кражба на багаж, отговорност към трети лица.

Освен това доста често държавните болници се намират във вътрешността на страната и при спешен случай се налага посещение в по-близките частни клиники или консултация с медицинско лице в хотела. Такъв тип медицински заведения нямат договор с Националната здравна каса и не могат да ви обслужат безплатно. Поради тази причина се налага да заплатите на място за прегледа и след завръщане в България да осребрите фактурите при НЗОК. Възможно е здравната каса да не възстанови разходите в пълен размер, а да поема само сумите, в съответствие с българските ценови тарифи за същото лечение.

За пътувания извън Европа Европейската здравна карта не осигурява покритие. Разходите за медицинско обслужване извън Европа могат да възлязат на няколко хиляди евро, дори при дребни инциденти, които изискват болничен престой. При по-тежки медицински случаи или при злополука, налагаща операция или медицински транспорт разходите могат да нарастнат главоломно. Така например в САЩ или в Канада, дори само при 1 ден болничен престой с включен медицински преглед, се налага заплащане на петцифрени суми.

Застраховка при пътуване КЛАСИК от Алианц Глобъл Асистанс покрива медицинско обслужване до 100 000 лв., а вариант ПРЕМИУМ до 200 000 лв. При съобщение за спешен медицински случай, Алианц Глобъл Асистанс се разплаща директно с лечебното заведение или здравноосигурителния институт.

За повече информация относно услуги и покрития, моля посетете следните страници:

• Застраховка при пътуване за самостоятелно пътуващи

• Застраховка при пътуване за семейства

Когато се наложи да отмените пътуванe

Планирали се дългоочаквано пътуване, но поради непредвидени обстоятелства се налага да го  отмените. Ние от Алианц Глобъл Асистанс не можем да ви спестим разочарованието, но затова пък можем да ви предпазим от високи финансови загуби!

Неустойките при отмяна на пътуване нарастват, колкото по-малко време остава до отпътуване. Понякога финансовите загуби могат да обхванат пълната цена на пътуването, като поставят възможността за повторно пътуване под въпрос. Застраховка при отмяна на пътуване възстановява средствата за заплатени, но неконсумирани услуги, към момента на настъпване на застрахователното събитие, от здравословен, служебен или семеен характер (съгласно ОУЗ, стр.1, Застраховка при отмяна на пътуване, т. 2.1-2.9).

Застраховка с отмяна на пътуване се препоръчва особено горещо на родители с малки деца, тъй като поради крехкостта на детския организъм децата стават по-честа жертва на вирусни инфекции или класически детски болести, които могат да станат причина за внезапна невъзможност за пътуване.

Застраховката е подходяща също така и за самостоятелно пътуващи или групи, които биха желали да се застраховат срещу неочаквани обстоятелства, като напр. внезапно тежко заболяване на застрахованото лице или негов близък, неправомерен отказ на виза, неочаквано прекратяване на договора от страна на работодателя и други съгласно точки 2.1. до 2.9. от ОУЗ.

Ако до 7 лица са резервирали заедно пътуване и са застраховани на една полица, то разходите по отмяна на пътуване се поемат за всички участници, макар и само едно лице от тези 7 да е засегнато.

Защита при анулация на пътуване Ви предлагаме с продукта Отмяна на пътуване КЛАСИК

При загуба на багаж

Доста често пътническият багаж пристига със закъснение на крайната дестинация, тъй като е бил натоварен на погрешен самолет. В този случай се налага закупуване на допълнителни вещи от първа необходимост (напр. дрехи, козметика и т.н.), което може значително да натовари бюджета за пътуването.
При застраховка при пътуване ПРЕМИУМ Алианц Глобъл Асистанс възвръща при закъснение над 12 часа до 400 лв. (за семейна тарифа)/до 200 лв. (за единична тарифа) за вещи от първа необходимост. В случай на кражба на багаж се възвръща актуалната стойността на вещите до 2000 лв. (единична тарифа)/4000 лв. (семейна тарифа), съгласно ОУЗ, стр.3, застраховка на пътнически багаж.

24-часова телефонна централа

Помощта е само на една ръка разстояние! Нашата телефонна централа е на Ваше разположение 24 часа в денонощието. При спешен случай в чужбина бързата помощ и съдействие са неотменими. Служителите на нашата 24-часова телефонна централа са готови да окажат съдействие по всяко време на денонощието, навсякъде по света, независимо дали се касае за заболяване/злополука или загуба/кражба на паспорт, пари и т.н.

По-надеждна защита

И за финал още един съвет от нашите професионалисти: Бъдете с повишено внимание, когато ползвате застрахователна защита на кредитни карти!
Разчитайки на застрахователната защита на кредитната карта, пътуващите доста често се сблъскват с разочарованието, че голяма част от разходите им не могат да бъдат поети. Застрахователната защита при кредитните карти зависи от обстоятелствата, при които картата се използва и дали пътуването е било заплатено с нея. Доста често само притежателя на кредитната карта ползва защита, но не и неговото семейство.
Също така кредитната карта рядко осигурява покритие при прекъсване на пътуването и завръщане без медицинска необходимост. По правило само едно застрахователно събитие може да бъде регистрирано на година.
Със застраховките на Алианц Глобъл Асистанс ползвате всеобхватна защита преди и по време на пътуване. От семейните ни отстъпки могат да се възползват и семейства от макс. двама възрастни и до пет деца, без значение от роднинската връзка помежду им.

Имате въпроси?
Свържете се с нашия професионален екип на телефон: (02) 995 18 43 или на имейл: service.bg@allianz-assistance.at

Сподели чрез

АВП П&С С. А. България предлага на индивидуално пътуващи, двойки, семейства или групи туристически застраховки и асистанс услуги, специално създадени според изискванията на Клиента. Направете сравнение!АВП П&С С. А., клон България, бул. Цар Борис III 19 Б, ет. 12, София 1612. Телефон + 359 2 995 1843, Ел.поща: service.bg@allianz-assistance.at . ЕИК 202091075. Дейността се извършва на основане чл. 49 от КЗ. АВП П&С С. А., клон България е представителство на Алианц Уърлдуайд Партнерс САС (Allianz Worldwide Partners SAS), с фирмено седалище в 75009 Париж, 37 rue Taitbout, Фирмен номер 519490080 R.C.S Paris.