Истински истории

Преди да се впусне в пътуване в чужда страна, човек не знае, какви изненади го очакват. По време на почивка човек може да открие приятен ресторант, да наблюдава прекрасен залез или да изживее незабравими приключения. Но също така може и да се сблъска с неприятности- да се препъне и нарани, да стане жертва на кражба или загуба на багаж. Точно тогава се намесва Алианц Глобъл Асистанс. Всяка година ние помагаме на хиляди хора, които по време на пътуване сe сблъскват с непредвидени обстоятелства. Ето някои актуални случаи на щети, както и резултиращите разходи за лечение:

Актуални случаи на щети:

  • Клиент с тежка венозна тромбоза на крака бива транспортиран, посредством носилков транспорт, от Тенерифе към родината.
   Разходи:  9 300  евро

  • Автомобилна катастрофа в Мароко. Клиент преживява фрактура на гръбначен стълб и бива откаран с амбулаторен самолет. Последва транспортиране на пациента до Мюнхен (Германия).
   Разходи:  13 750 евро

  • Пътуване с автобус за Хърватия. След тежко падане, в следствие на завиване на свят, клиентът изпада в състояние на кома. След 3 седмици болничен престой той бива транспортиран до Клагенфурт (Австрия).
   Разходи:  9 800  евро

  • Сватбено пътешествие до о-в Мавриций, анулиране на пътуването 2 дена преди заминаване. Причина:смърт на свекъра
   Разходи:  6 700  евро

  • Клиент преживява инфаркт на миокардата и бива транспоритран от Самарканд до Виена. Екипажът е принуден да лети през Рощов, защото в Самарканд няма възможност за издаване на виза. Пътуването се предприема с двоен екипаж, за да се избегне пренощуване.
   Разходи:  33 500 евро
Allianz Global Assistance - zastita-putuvane-allianz-global-assistance

Защита при всяко пътуване!

''Когато моят съпруг неочаквано се разболя, малко преди началото на нашата екскурзия, трябваше да анулираме пътуването. Всички служители на Алианц Глобъл Асистанс, с които говорихме, се отнесоха много професионално и отзивчиво. Получихме цялата сума за пътуването обратно и успяхме да си резервираме нова екскурзия, след като моят съпруг се възстанови. Никога не бихме пътували без пътническа застраховка при Алианц Глобъл Асистанс!" - Анна З.

Allianz Global Assistance - burza-efektivna-pomost-allianz-global-assistance

Бърза и ефективна помощ

" Моята съпруга претърпя инцидент по време на колоездене в Турция и счупи ръката си. След операция в тамошната болница, ръката бе стабилизирана, което позволи завръщането ни на планираната дата. Докато траеше операцията се обадих на Алианц Глобъл Асистанс. Всичко протече много бързо, данните бяха предадени по телефона и Алианц Глобъл Асистанс уреди всичко безпроблемно директно с турската болница. Като кмет на средноголяма община, се сблъсквам често както с ненужна бюрокрация, така и с неразбираеми решения от страна на застрахователни дружества. Вашата помощ промени коренно виждането ми за застраховането. При това сме крайно благодарни на служителите от телефонната централа на Алианц Глобъл Асистанс."

Allianz Global Assistance - zastrahovani-pri-vas-allianz-global-assistance-new

За щастие застраховани при вас!

"Сърдечни благодарности за вашата изключително бърза и професионална помощ. Вие ми давахте увереност, че след нашия инцидент (Турция: кома, изкълчване на рамото и счупване) няма да бъдем оставени сами, напротив, вашата компетентна намеса ме караше да се чувствам така, сякаш нашият случай е единствен и най-спешен. Прибирането ни заедно с пострадалия беше също перфектно планирано от ваша страна. С помощта на санитарите всичко мина безпроблемно. Много благодаря за всичко!!!"

Сподели чрез

АВП П&С С. А. България предлага на индивидуално пътуващи, двойки, семейства или групи туристически застраховки и асистанс услуги, специално създадени според изискванията на Клиента. Направете сравнение!АВП П&С С. А., клон България, бул. Цар Борис III 19 Б, ет. 12, София 1612. Телефон + 359 2 995 1843, Ел.поща: service.bg@allianz-assistance.at . ЕИК 202091075. Дейността се извършва на основане чл. 49 от КЗ. АВП П&С С. А., клон България е представителство на Алианц Уърлдуайд Партнерс САС (Allianz Worldwide Partners SAS), с фирмено седалище в 75009 Париж, 37 rue Taitbout, Фирмен номер 519490080 R.C.S Paris.